Få malerpletterne af gulvet med en gulvafslibning

By:

Har du overtaget en bolig, og har du netop fjernet de gamle gulvtæpper blot for at opdage, at det underliggende trægulv er fyldt med maling- og limrester? Det er der heldigvis råd for – læs med, og bliv klogere.

Der er ikke meget, der slår den forventning man har, når man overtager nøglerne til et nyt hjem, og man bare ved, at nu starter alt det sjove med at renovere og sætte sit eget præg på boligen. Har du overtaget en bolig, hvor gulvene er pakket væk med tæpper, er du med stor sandsynlighed nysgerrig efter at se, om der ligger smukke, gamle brædder underneden – gulve du kan sætte i stand, så de bringes tilbage til storhedstiderne.

Er du heldig, så ligger der de flotteste trægulve under dine tæpper. Er du knap så heldig, har de tidligere ejere ikke været specielt påpasselige, og så kan der sidde både maling- og limrester på brædderne. Men du skal ikke fortvivle; du kan komme det hele til livs med en gulvafhøvling og en efterfølgende gulvafslibning.

Høvlen fjerne malingen

Når du har fjernet tæpperne, skal gulvet høvles, før du kan give det en afsluttende finish med en afslibning og ny efterbehandling. En afhøvling fjerner de øverste 3-4 millimeter af gulvets overflade, og dermed elimineres også malingrester, limrester, ujævnheder og andet skidt fra tidligere dage. Sømhuller kan ikke fjernes, men de er med til at give dit trægulv det patinerede look, som mange efterspørger.

Når afhøvlingen er afsluttet, skal gulvet have en afslibning. Det er en finere metode, der efterlade brædderne silkebløde og klar til at modtage efterbehandling. Til at behandle dine trægulve kan du vælge lak, olie eller sæbe – det er primært et spørgsmål om, hvilket udseende du ønsker, og hvor meget tid du har lyst til at bruge på rengøring og vedligeholdelse. Lakering er lettest, sæbe er sværest.

Posted in: gulvafslibning